Translate

kolmapäev, 26. veebruar 2014

vastlakuklid 2014

sel aastal võtsin retsepti Nami-Namist ja vedasin näpuga järge. tegin pool kogus ja panen täpselt poole koguse kaalud siia kirja:
u 15kuklit

  • Kuklid:
    • 250ml  leiget piima
    • 25 g pärmi
    • 0,5 tl soola
    • 100 g sulatatud võid
    • 1 tk muna
    • 450 g nisujahu (umbes)
    • 0,5 tl peenestatud kardemoni (MEIRA oma on parim)
    • 2 sl suhkrut
    • Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.
      Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
      Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast (nii umbes väikese muna suurune tükk), aseta hästi kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale (nagu hoiaksid arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.
      Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.
      Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.
      Võta kuklid ahjust välja ja lase köögirätiku all jahtuda. 
    • lõika kaaned pealt ära ja vahusta vahukoor suhkruga ning pritsi vahele. soovi korral võib lisada törtsu moosi vahukooretuti alla. mina lisasin mustsõstramoosi.
õige retsept siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar