Translate

reede, 21. veebruar 2014

orhideekimbu ja liblikatega tort

sisuks brownie x2:
võid 50gr
tume shokolaad (bitter) 100g
nisujahu 90g
sooda 2gr
fariinsuhkur 65g
valge suhkur 105gr
muna 2tk
piim 100g
vaniilsuhkur 8g.
sool
Kuumuta ahi 170° C Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase jahtuda.Sega juhu soolaga ja soodaga.Vahusta munad suhkruga.Lisa munasegule sulatud šokolaad, sega ühtlaseks.Lisa piim, jahusegu ja vanillsuhkur.Määri vorm seest võiga.Küpseta 170° C juures režiimil "ülemine alumine".Lase jahtuda ja siis võta vormist välja.
Mina küpsetan 24-30 cm läbimõõduga vormis. Küpsetusaeg ca 20 min :) Katsu tikuga küpsust, üle ära küpseta- põhi kaotab oma iseloomuliku mahlasuse.
NB!!!! SOODAT EI TOHI ASENDADA KÜPSETUSPULBRIGA! Sooda reageerib taignas sokolaadiga ja taigen kerkib. Kui segate munad suhkruga, peab just segama (aga hästi!), mitte vahtu need lööma.. see ei ole biskviit! Õhku ei tohiks väga palju sisse minna. Valmis brownie peab olema sees natuke niiske, raske ja mõnusalt sokolaadine ja mitte mingil juhul kuiv! (kopeeritud koogimeistri grupist facebookist)

Vahel on kohupiima-toorjuustukreem
Vahukoor 200ml
kohupiimatoru 300g
philadelphia toorjuust 200g
1spl suhkrut

vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim ja toorjuust ja miksi segamini.
lisaks on tordi vahel 300g külmutatud kirsse ja katteks martsipan. martsipani all võikreem võist, sidrunihappest ja tuhksuhkrust.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar