Translate

esmaspäev, 23. jaanuar 2012

papudega tort ja laevaga tort

papudega tordil on kasutatud valge šokolaadi katet. sulatatud 750g valget sokolaadi ja segatud 37g toatemp. glükoosidga. siis külmikus tahestatud ja rullitud nagu martsipanigi. papude tordi sisuks toorjuustukreem püreeritud pohlade ja jõhvikatega. laevaga tordil martsipani kate. ja kohupiima-toorjuustu sisu vaarikatega.

pühapäev, 8. jaanuar 2012

lotte ja rio tordid

2kg kohupiima torti rio tegelastega. vaarikate ja banaaniga ja 3kg lottega toorjuustu-kohupiimatorti vaarikate ja banaaniga.

kolmapäev, 4. jaanuar 2012

dallase saiad


retsept pärit toidutarest.
Taigen:
250g sooja piima
1 muna
80g suhkrut
0,5tl soola
0,5tl kardemoni
6g kuivpärmi või 25g presspärmi
480g jahu ja 100g sulatatud võid
kardemoni
segasin kuivained omavahel v.a. suhkur ja soojendasin piima ning lisasin sinna suhkru. seejärel lisasin piimale muna ja siis jahu ja muud kuivained. ennem taigna tekkimist lisasin sulatatud või ja sõtkusin taignaks. nüüd vaja taignal soojemas kohas natyke kerkida
kreem:
50g võid
40g suhkrut
2 muna
1tl vanillisuhkrut
1spl maisitärklist
200g toorjuustu
vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja tärklis ning vanillisuhkur, vahusta. lõpus lisa toorjuust ja vahusta.
keeruta taignast pallikesed ja vajut palli keskele raskema ümara asjaga süvendid ja määri munaga üle põhja. täida seejärel augud täidisega, lase kerkida ja küpseta. pärast pintselda üle claroga.

selline oli siis minu variant nendest saiadest.

esmaspäev, 2. jaanuar 2012

värviline tort 2 korrust 3,5kg

kohupiimatort vaarikatega. kaetud martsipaniga ja värvitud airbrushiga. kaunistuseks suhkrumassist lilled. korruste paigaldamist saab vaadata minu pulmatort vol.2 postituses. see tort siin on kokku pandud samuti.

pühapäev, 1. jaanuar 2012

lambahautis tomatimahlas

1 talle kints
coca-colat
1 sibul
700 ml tomatimahla
2 küüslauguküünt
2 porgandit
2-3 peotäit värskeid või külmutatud pohli
värsket tilli, tüümianit ja rosmariini
jahimhemaitseainesegu
6-8 lehte loorberi
soola
pipart
hapukoort
tükelda liha ja pane tükid coca-cola sisse likku. 3-4h vähemalt võiks seista. aga kui võimalik siis veel parem 24h, et liha pehmeks läheks ja natuke magusat mekki imaks. kalla liigne coca-cola ära ja pane liha hautuspotti. lisa sinna küüslauk, hakitud maitsetaimed, pipar, sool, tükeldatud sibul ja riivitud porgand ning tomatimahl. hauta 220 kraadi juures kuni liha on täiesti pehme. lisa hapukoor ja aja kogu kupatus soojaks aga mitte keema. serveeri kartuli või riisiga.