Translate

kolmapäev, 4. jaanuar 2012

dallase saiad


retsept pärit toidutarest.
Taigen:
250g sooja piima
1 muna
80g suhkrut
0,5tl soola
0,5tl kardemoni
6g kuivpärmi või 25g presspärmi
480g jahu ja 100g sulatatud võid
kardemoni
segasin kuivained omavahel v.a. suhkur ja soojendasin piima ning lisasin sinna suhkru. seejärel lisasin piimale muna ja siis jahu ja muud kuivained. ennem taigna tekkimist lisasin sulatatud või ja sõtkusin taignaks. nüüd vaja taignal soojemas kohas natyke kerkida
kreem:
50g võid
40g suhkrut
2 muna
1tl vanillisuhkrut
1spl maisitärklist
200g toorjuustu
vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja tärklis ning vanillisuhkur, vahusta. lõpus lisa toorjuust ja vahusta.
keeruta taignast pallikesed ja vajut palli keskele raskema ümara asjaga süvendid ja määri munaga üle põhja. täida seejärel augud täidisega, lase kerkida ja küpseta. pärast pintselda üle claroga.

selline oli siis minu variant nendest saiadest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar