Translate

neljapäev, 5. juuli 2012

pavlova koogid maasikate ja vahukoorega

ostsin prismast endale sellise toreda mõõtenõu 1/2 ja 1 cup. kuna palju retsepte on cup mõõtudega siis ei hakanudki seekord grammideks tegema vaid mõõtsingi cupiga.

põhjad selle retsepti järgi:
3 munavalget m suurus
0,3tl cream of tartari
tsip soola
1 cup suhkrut
1sl maisijahu ehk tärklist

 vahusta muna cream on tartari ja soolaga tugevaks vahuks. sega teises kausis suhkur ja tärklis ja lisa seda segu järk järgult vahustades munavalge hulka. kui segu on tugev ja läikiv siis pritsi või tõsta lusikaga pavlovad küpestuspaberile küpsetusplaadile. küpseta 110 kraadiga.

kreem:
200ml 35% rõõsk koor
tuhksuhkrut maitse järgi
maasikaid.
vahusta koor suhkruga ja pritsi jahtunud pavlova põhjadele. kreemile võib lisada näiteks toorjuustu soovi korral. ja kaunista maasikate ja pistaatsia pähklitega

 



 mõõdunõu siis:

3 kommentaari:

  1. Kust sa cream of tartari saad?

    VastaKustuta
  2. No kas jõuab mõni koogike kaasa ka ;)?

    VastaKustuta
  3. trummi tänavalt olga juurest poest ostsin mina, aga suhkrukunstis ka olemas :) katrin kunagi ehk jòuab :)

    VastaKustuta