Translate

pühapäev, 1. märts 2015

pelmeenid

nomnomnom proovisin esimest korda pelmeene teha. võtsin retsepti nami-namist vähendasin koguseid korralikult ja tegin prooviks väikse portsu. sõtkusin 135g jahu sisse 0,25 muna, 43g vett ja soola. taigen sai vist natuke liiga kõva-vähem jahu oleks pidanud panema ma arvan. aga nii väikest kogust on keeruline teha ja muna 4ks jagada. taigen tuli selline kõva, sitke ja raskesti rullitav. lasin taignal külmikus seista u 1h ja siis rullisin. lõikasin kettakujulised ringid välja. ennem oli valmis tehtud täidis:

seahakkliha
tsipa tšillivikatit
1 peipsi sibul
sool
sidrunipipar
hakklihamaitseaine

täitsin pelmeenid täidisega ära ja vajutasin ääred kokku ja veel viinapitsi äärega ka kinni täidise ümbert.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar