retsept ja idee pärit siit: http://www.hingepeegel.ee/tee-ise/tee-ise-sokolaadi-ekstrakt/
125ml (u 60-70g) purustatud kakaoube
235ml alkoholi (kasutasin rummi ja shokolaadi-pähklilikööri)
pane kakaooad purki ja vala peale alkohol. hoia segu pimedas (ma mässisin fooliumisse) 3-6 kuud ja loksuta aegajalt et maitsed paremini seguneksid. aeg sõltub sellest kui tugevat maitset sa eksraktile soovid.
minu kingitus läks koos kakaoubadega et seistes ekstrakt veel paremaks läheks ja rohkem maitset imendaks. samas kui vaikselt valada raputamata, saab pudelist kätte ka ekstrakti ilma ubadeta. aga samas oleneb kuhu kasutada koogi sisse võiks ju ube ka vabalt kasutada lisaks. kui ubasi sisse ei soovi siis kurna oad välja. pane ekstrakt külmkappi ja koori soovi korral pealt ära rasv. mina seda ei teinud ja usun et see ei häiri ka. kuum kohv sulatab selle pisikese rasva niikuinii :)
idee pole minult vaid hingepeegel lehelt. http://www.hingepeegel.ee/tee-ise/tee-ise-sokolaadi-ekstrakt/
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar