Translate

laupäev, 27. detsember 2014

homemade suhkrutükid

leidsin kuskilt kunagi hea mõtte teha suhkrutükke ise. oleme kohvikus kõik näinud valgeid suhkrukuubikuid mida kohvi või tee sisse visata. isetehtuna saad leida omale sobiva suhkru, suuruse ja kuju.ma tegin erinevate suhkrutega: fariinisuhkur, valge suhkur,              
pakin need kenasti ära ja pistan lähedaste jõulupakki. nagu juba on saanud kombeks et igal aastal proovin lisaks muudele kinkidele ka ise  midagi juurde nuputada :)
n.ö. märja suhkruga on lihtne. võta pakist vajuta vormi. lase ööläbi tahkuda vormis ja hommikul võta vormist välja. väga loopida ei saa muidugi sest käsitsi suhkrut ikka nii kokkku ei pressi nagu tööstuslikult. samas siis ei sula ka see suhkrutükk kohvis nii kaua.
kuivade suhkrute puhul lisa tilkhaaval külma vett ja sega kuni suhkrust tuleb pasta. samas peab vaatama et suhkur ära ei sula selle tegemise ajal. seepärast ka külm vesi on parem valik kui soe.
mul olid kodus olemas sobivas suuruses (u.1tl-suhkrut) merekarpide silikoonvormid ja kasutasin neid. kuivata õhu käes mitu päev et tükid läheksid kõvaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar