Translate

laupäev, 24. august 2013

valge ganachega brownie 2,6kg

enda sünnipäeva puhul tehtud.

2 põhja selle retsepti järgi:
2g soodat
90g jahu
100ml piima
100g tumedat šokolaadi
105g suhkrut
65g fariinisuhkrut
2 muna
vaniljesuhkrut
soola
peotäis terveid röstitud metspähkleid
  • sulata sokolaad ja jahuta
  • vahusta suhkrud munaga ja soolaga
  • lisa munavahule sulatatud šokolaad.
  • sega sooda jahuga
  • lisa munavahule nüüd piim ja lõpuks jahu, sega ja lõpuks sega sisse terved pähklid.
  • küpseta algul ülevaltalt programmiga ja hiljem pöördõhuga
kreemiks mascarpone kreem:
250g rõõska koort 35%
250 mascarponet
1spl suhkrut
amaretto siirupit (monin)
  • vahusta koor suhkruga
  • lisa mascarpone ja vahusta ning vahustamise ajal sorts siirupit.
koogi panin kokku nii, et 1 põhja lõikasin 2ks aga kuna kreemi oli vähe siis kolmas jäi terveks. niisautasin amarettosiirupiga magustatud piimaga. siis kreem ja kreemile ohtralt vaarikaid. katteks valge šokolaadi ganache:
150ml rõõska koort 35%
450g valget šokolaadi
20g võid
  • kuumuta koor pliidil
  • võta pott tulelt ja lisa koore sisse tükeldatud šokolaad ja või. sega kuni mass on ühtlane.
tordi panin kokku vormis ja siis sügavkülma. külma tordi peal tahestub ganache kiiremini ja ei jää voolama. esimene kiht ganache ja siis uuesti sügavasse. ja siis teine kiht ganache. kaunistuseks röstitud mandlilaastud ja šokolaaditriibud ning seekord männikäbid.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar