Translate

laupäev, 16. veebruar 2013

Laimi-maasika-valge šokolaadikook

retsepti võtsin elise blogist http://elisenurk.blogspot.com/2010/04/valge-sokolaadi-laimi-kook.html ja natuke muutsin seda enda järgi.

180g digestive küpsist
peotäis kreeka pähklit
90g sulatatud võid

400g toorjuustu
200g rõõska koort 35%
220g valget šokolaadi
2spl suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
2-3 laimi

purusta pähklid ja küpsised ja sega sulatatud võiga ning suru 20 cm vormi põhja. vormi põhi peab olema ennem küpsetuspaberiga kaetud.
vahusta vahukoor suhkruta üles. klopi toorjuust, laimimahla ja peenelt riivitud koorega ja suhkrutega segamini. sulata valge šokolaad ja lisa toorjuustusegule ja lõpuks lisa ka vahustatud koor. šokolaad ise aitab koogil külmas tahestuda. pane kook külma 4-5h-ks või kauemaks. lõpuks lao peale maasikad ja kata claro või tavalise želatiiniga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar