Translate

neljapäev, 7. juuli 2016

lapse 2 aastane sünnipäev ja sünnipäevalaud

Kuna 1sel sünnipäeval suurt pidu ei pidanud siis sel aastal natuke juba võib. Sest tegelikult esimese 2 aasta sünnipäevad on küll vaid vanemate rõõmuks. ja teha ilusaid pilte. No 1 aasta sünnipäev kohe kindlasti. sel aastal võtsin asja ette ja teen pisikese peo mõne sõbraga kodus. aga rääkida tahan hoopis toitudest. googeldasin ja otsisin kuidas täita sünnipäevalauda mugavalt ja tervislikult. No ok norida saate sest mingi ökemps ma pole aga andsin endast parima et viinerite asemel midagi paremat pakkuda. panen kogu menüü ühe postituse alla siis ehk keegi saab siit mõne idee. Asjad kõik lihtsad ja pisikestele käepärased.

JOOGID

1. sidruni ja kurgivesi jääkuubikutega ja maasikatega
viiluta pool kannutäit kurki, sidrunit ja maasikaid ja vala peale vesi. lase u 30 min-1h seista.

2. värske arbuusimahl serveerituna arbuusi sees
Pese arbuus ja lõika ühel küljel ära õhuke kiht koort ühest kihast et arbuus tasapinnal ei veereks. lõika peale auk ja kogu kogu arbuusi sisu seest lusikaga välja ja pane viljaliha blenderisse. lase blenderis arbuus mahlaks ja läbi sõela tagasi arbuusi sisse. serveeri jääkuubikutega ja torka arbuusi sisse veel kulp mahla tõstmiseks.


SOOLASED SNÄKID

1. Kananagitsad
retsept pärit siit: http://naistekas.delfi.ee/kodu_ja_aed/kook/retsept-lihtne-kiire-ja-maitsev-laste-lemmikud-kananagitsad?id=73939485

 4 kanafileed
1 cup riivsaia
0,5 cup riivitud parmesani juustu
1tl soola
1tl tüümianit
1tl basiilikut
0,5 cup sulatatud võid

eelsoenda ahi 200 kraadini altpealt. sega okku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik ning teises kausis on sulatatud või. lõika kanafileest meelepärased kuubikud, ning kasta kõigepealt või sisse ja siis riivsaia segusse. küpseta ahjus plaadil u 20 min.

2. hakkliha-tomati quiched mozarellaga

taigen:
150g muna
300g võid
250g nisujahu
200g rukki täisterajahu
sool

näpi muna võiga segamini ja lisa jahu. näpi taigen ühtlaseks.

täidis:
hakkliha
sibul
mozarella
kirsstomatid
sool
pipar

prae hakkliha sibulaga võis ja maitsesta. haki mozarella ja viiluta kirsstomat. pane taigen vormidesse ja täidis taigna peale

kate:
600ml köögikoort 20%
4 muna
muskaatpähklit
soola

sega kate kokku ja vala vormidesse. küpseta 200 kraadi juures altpealt kuni on pealt pruunikad.



3. dipitud juurviljad
500g hapukoort
1pk estrella dipikastmepulbrit.
porgandit
kurki
paprikat
sega koor ja pulber kokku ja pane ühekordsete topside põhjadesse. lõika juurvili kangideks ja pista topsidesse püsti. nii saab iga laps omale juurviljadipi topsi.

4. merevaigu leivalaevukesed
leivakoorikuid
200g kanaga merevaiku
tilli
200 vahukoort
kirsstomateid
vahust vahukoor tugevaks ja lisa merevaik. vahusta korra läbi a maitsesta tilliga. pane koorikutesse merevaigukreemi ja pane peale poolik kirsstomat.

MAGUSTOIDUD

1.toorjuustu-brownie pulgakoogid värskete marjadega ja sidruni-toorjuustupulgakoogid valge shokolaadiga

kasutasin brownie põhjadest üle jäänud puru kuid võid vabalt kasutada ka purustatud küpsist. sega kokku brownie puru, toorjuust. (kogust ei oska öelda vaata nii et segu oleks selline paksemapoolsem)
pane mass kausiga külmkappi. kui segu on tahenenud saad massist veeretada pallid. pane pallid küpsetuspaberiga kaetud alusele või lõikelauale ja uuesti külma. natukese aja pärast võta pulgakoogi pulgad ja dipi ots tumedasse shokolaadi. ja vajuta kohe palli sisse u poole peale. seejärel uuesti külma. nüüd sulata katteshokolaad vastavalt maitsele või valikule ja kasta koogid shokolaadi ja raputa üleliigne shokolaad pallilt maha. kinnita kohe marjad värske shokolaadi sisse ja pane kuivama teisele alusels küpsetuspaberile ja mingi hetk külma. võib kuivatada ka pulkapidi penoplasti sees kui soov teha teistpidi pulgakooke.


2. kamapallid iirises

1pk kalevi sonja iiriseid või 1 batoon iirist.
150g võid
1 pk kamapalle

sulata iiris ja või vesivannil, sega kokku kamapallidega ja pane portsudena maiustus topsidesse. seejärel külmkappi tahenema.

3. külmutatud jogurti-marjajäätised

jogurtit
mett
marju

kasutasin banaani-joogijogurtit segatuna natukese meega. ja koorejogurtit meega.
ostsin selle jaoks spetasiaalselt silikoonvormi et teha pisikesi lastele suupäraseid jäätiseid. pane vormi põhja erinevaid marju (kasutasin mustikat, vaarikat, maasikat) ja pane ports meega segatud jogurtit jäätisemasinasse et jäätis veidi pakseneks. seejärel pane jäätis vormidesse marjade peale ja lükka pulgad sisse. vii jäätised külma. kui jäätised on tahenenud saad osa neist otsapidi shokolaadi sisse dippida soovi korral.
teiseks kasutasin rukkileiva koorejogurtit ja straciatella koorejogurtit.


4. rohelised ussikesed

viinamarju
väiksemaid grilltikke
tumedat ja valget shokolaadi

torka viinamarjad grilltiku otsa. pane sulatataud shokolaad terava nurgaga kilekotti ja lõika pisike nurk ära. joonista ussikestele silmad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar