Translate

pühapäev, 29. mai 2016

makroonid

pistaatsia ja mandlimakroonid

retsept võetud Olga blogist: http://www.olgainkitchen.com/2014/04/13/makroonid-vol-2/

100 g mandlijahu
100-110 g munavalgeid
200 g tuhksuhkrut
45 g suhkrut


see on põhiretsept. vahe on selles et kasutasin osade makroonide puhul jahvatatud pistaatsiajahu. 

Sõelu ühte kaussi kokku tuhksuhkur ja mandlijahu. Sõelumise osa tasub tõsiselt võtta ja kui mandlijahu ei taha läbi sõela minna, siis peab seda veel jahvatama.
Suuremas kausis vahusta munavalgeid. Kui munavalged hakkavad vahtu minema, siis lisa supilusika haaval suhkur. Vahustama peab seni, kuni mikserilabasid üles tõstes jäävad tipud otse püsti ja kaussi saab tagurpidi keerata, ilma et munavalge välja valguks. Sellega läheb ca 10 minutit. Nüüd lisa munavalgetele tuhksuhkur-mandlijahu (soovi korral geel/pulber-toiduvärv) ja sega hoolikalt kokku, võid üritada seda täpselt 50 tõmbega teha :)
Pane tainas kondiitrikotti või lihtsalt kilekotti, lõika koti tipp ära ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soovitatavad suurused on – väikeste makroonide puhul 3-4 cm ja suuremaid tehakse 7-8 cm diameetriga. Mulle isiklikult meeldivad pisemad. Löö ahjuplaati paar korda vastu lauda, et õhumullid väljuksid ja jäta seisma vähemalt 1 tunniks. Seejärel küpseta 140 kraadises ahjus 15-20 minutit. Enne välja võtmist kontrolli makroone – lükka neid õrnalt sõrmega külje pealt – kui müts liigub natuke, siis küpseta veel paar minutit, kui müts püsib paigal on makroonid valmis. Lase makroonidel täielikult jahtuda enne küpsetuspaberilt eemaldamist. Täida meelepärase täidisega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar