Translate

pühapäev, 7. veebruar 2016

küülik hautatud õlles ja kartulipuder

Täna võtsin sügavkülmast sulama küüliku ja mõtlesin pikalt mida sellest teha. võtsin lahti Anni Arro retsepti ja tegin selle järgi. ja kuna küüliku liha on suht taine siis kogu toit tuli üllatavalt mahlane.
retsept võetud siit: http://naistekas.delfi.ee/kodu_ja_aed/kook/anni-arro-retsept-olles-hautatud-lihavottekuulik?id=41640331
1 küülik
rosmariini
küüslaugu küünt

meresoola 
1 pudel Puls tumedat kirsiõlut
5 väiksemat sibulat
porganditjahu
50 g võid
100 g suitsupeekonit

Lõika küülik tükkideks — esmalt lõika kintsud, ülemised jäsemed ja lõpuks tükelda keskosa. Küülikul on üsna haprad luud, nii et kirvest selleks tööks vaja ei lähe. Piisab tugevamast ja teravamast kööginoast. Hõõru tükid soola, rosmariini, hakitud küüslaugu ja oliiviõliga sisse. Jäta tunnikeseks tõmbama.
Sulata potis või ja lisa tükeldatud suitsupeekon. Veereta lihatükid jahust läbi ja pruunista pannil võis mõlemalt küljelt. Jäta liha potti. Lisa sekroriteks lõigatud sibulad ja viilutatud porgandid. Lisa pudel õlut, kata pott kaanega ja jäta tasasel tulel hauduma. Küüliku liha on eriti pehme ja hõrk peale 1,5 tundi õlles hautamist. Vahepeal võib kontrollida, kas potis on ikka piisavalt vedelikku. Kui tundub, et hakkab väheks jääma, võib lisada pisut vett.
koori kartul ja pane keema. lisa soola ja kui kartul pehme vala vesi ära. lisa võid ja kuumutatud piima. mikserda tavalise miksirga mass ühtlaseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar