Translate

laupäev, 9. august 2014

Mustsõstra-martsipani kook (viib keele alla- luban!)

Esmalt kohe tänud Gloriale kes retsepti oma FB lehel jagas. https://www.facebook.com/gloriamaiuspalad/photos/a.604501616247765.1073741829.604484106249516/791275690903689/?type=1&theater.
Panen siia enda lehele ka retsepti üles juhuks kui Gloria peaks mingil põhjusel retsepti oma lehelt kustutama vms.

Põhi:
200g jahu
3spl suhkrut
125g võid
1 muna
0,5tl soola

sega ained kokku. või võiks olla külmikust. ja tee taignast pall ja pane toidukilesse mässituna külmkappi u tunnikeseks.

Kate:
150g martsipani
200g toorjuustu (kasutasin cream bonjouri)
100g hapukoort
100g suhkrut
3 muna
kookoshelbeid või mandlilaaste
1tl vanillisuhkrut
300g mustsõstraid

pane ahi 180 kraadi peale altpealt. riivi martsipan (külmikust võttes on mugavam riivida), sega toasooja toorjuustuga ja lisa juurde hapukoor ja suhkur ja vanillisuhkur. seejärel muna. määri 26cm vormi põhi ja küljed võiga ja vajuta taignapall vormi põhjale ja seintele. vala kate põhjale. siis vala marjad kattele ja lõpuks puista üle kookoshelbe või mandlilaastuga.
küpseta alt teisel siinil u 1h. ja tõesti nagu ka Gloria mainis- maitse on imeline!




Pohladega ja mandlilaastuga variant

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar