Translate

reede, 1. märts 2013

hästi šokolaadine šokolaaditort 1,8kg

proovisin esimest korda teha brownie põhju. küpsetasin 2 põhja sellise retsepti järgi:
BROWNIE
võid 50gr
tume shokolaad (bitter) 100g
nisujahu 90g
sooda 2gr
fariinsuhkur 65g
valge suhkur 105gr
muna 2tk
piim 100g
vaniilsuhkur 8g.
Kuumuta ahi 170° C Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase jahtuda.Sega juhu soolaga ja soodaga.Vahusta munad suhkruga.Lisa munasegule sulatud šokolaad, sega ühtlaseks.Lisa piim, jahusegu ja vanillsuhkur.Määri vorm seest võiga.Küpseta 170° C juures režiimil "ülemine alumine".Lase jahtuda ja siis võta vormist välja.
Sellest retseptist on puudu 1 gr soola :) Mina küpsetan 24-30 cm läbimõõduga vormis. Minu meelest jääb 24 cm vormi jaoks seda tainast natuke paljuks, seega võtsin 2/3 tainast 1 kihi jaoks :) Küpsetusaeg ca 20 min :) Katsu tikuga küpsust, üle ära küpseta- põhi kaotab oma iseloomuliku mahlasuse.
NB!!!! SOODAT EI TOHI ASENDADA KÜPSETUSPULBRIGA! Sooda reageerib taignas sokolaadiga ja taigen kerkib. Kui segate munad suhkruga, peab just segama (aga hästi!), mitte vahtu need lööma.. see ei ole biskviit! Õhku ei tohiks väga palju sisse minna. Valmis brownie peab olema sees natuke niiske, raske ja mõnusalt sokolaadine ja mitte mingil juhul kuiv!
retsept on saadud facebooki koogimeistri grupist ja otseselt retsepti omanikule kahjuks viidata ei oska. esimese põhja munad vahustasin tugevaks vahuks ja teise omad segasin lihtsalt. ausalt vahet ei ole. küpsetusaega mina ei jälginud katsusin tkuga valmidust ja kuna mul on üldse selline eriline ahi siis peangi omamoodi küpsetama.
kahe brownie põhja vahele läksid kirsid ja kreem:

200ml vahukoort 35%
150g toorjuustu
100g valget šokolaad
1 laimi mahl
0,5spl suhkrut
vahusta koor suhkruga, lisa toorjuust ja sega ühtlaseks, lisa sulatatud valge šokolaad ja lõpuks laimimahl.
katteks läheb tume ganache.
150ml vahukoort
300g tumedat šokolaadi
20-30g võid
kuumuta koor keemiseni, sega hulka tükeldatud šokolaad ja sega kuni on ühtlane mass. õhumulle sisse ära klopi!
kata tort 1 kihiga kui šokolaad veel soe on. lase natuke tahkuda, ja kata tort 2 korda pealt. ülejäänud anache panin sügavkülma et ta natuke paksemaks jahtuks ja seejärel määrisin küled 2 korda. kaunistasin lille, pärlite, valge šokolaadi lehtedega. ja liblikatega. kaunistused panin peale kui ganache polnud veel täielikult tahestunud. kaalu tuli 1,8kg ja sellest on šokolaadi tervelt 600g!! ja tegelikult ei meeldi mulle kui kõik kohad on köögis šokolaadised. selle tordi tegu oli ikka küll hull lädistamine :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar