Translate

laupäev, 18. veebruar 2012

greibi-juustutort

lappasin koogiraamatut üle pika aja ja leidsin põneva retsepti. raamatuks on "hõrgud kodused koogid" panen retsepti siia ka:
põhi: 200g digestive küpsiseid
100g võid
1sl fariinisuhkrut
2tl kardemoni
purusta küpsised kombainis või taignarulliga sega sulatatud või ja maitseainetega. vajuta vormi põhja segu ja patsuta lusikaga kinni. küpseta 18 kraadi juures 10-15 min. lase jahtuda.

täidis: 250ml vahustuvat vanillikastet (Flora) müügil prismas ja konsumis
400g toorjuustu
90g tuhksuhkrut
3tl vanillisuhkrut
2 greipi
4 lehte zelatiini
100ml piima
vahusta vaniljekaste tugevaks. sega kausis suhkur ja toorjuust ja lisa see siis vaniljekastmele järjest vahustades. eemalda greibilt kile ja tükelda tükid ning lisa need kreemile. pane zelatiinilehed külma vette ja lahusta pärast keevas piimas ning lisa zelatiin kreemile. kalla kreem põhjale ja lase hanguda külmas.
serveeri kooki greibisalatiga. kus on tükeldatud greibid (ilma kileta) 100ml veest ja 3/4 suhkrust keedetud siirupist kuhu on lisatud ka 3/4dl tsitruslikööri.

mina kaunistasin tordi maasikate, füüsalite, rabarberichipside ja vahukommidega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar