Translate

reede, 26. juuli 2013

4kg printsessitorti brownie põhjal

sisuks browni. tegin 1 põhja jaoks 2 retsepti jagu tainast. kreemiks toorjuust-kohupiim-sokolaad-vaarikas. vahel veel školaadi võikreem ja katteks valge martsipan.

neljapäev, 18. juuli 2013

tortide transpordikast

uurisin ühest ja teisest kohast kust saada penokasti suuremate ja korrustortide transpordiks ja lõpuks nuputasin ise välja ja lasin kaasal kokku panna. põhja peal on silikoonmatt ja te ei kujuta ette kui hästi see hoiab torti libisemast. nagu naelutab tordi sinna kohale. tõstan kasti autosse (universaal), libistan/tõstan tordi sisse, panen küljekaane ette ja pagasikummiga ümber kasti. soovi korral panen külmaplokid ka rätikuvahele kasti sisse või tordi alla. mõte oli ehitada 2 kordne sein et saaks külmaplokid sinna vahele visata aga see oleks tordi osa ehk sisu mõõdud väga väikeseks jätnud. tehtud 50sest penost eps 120. pappkasti ma omale soetanud ei ole- otsustasin kohe peno kasuks. :) mõõtudelt väljast 60x60x60cm

liiliate ja freesiatega pulmatort 6kg

aluse mõõduks 35x35cm. pulma värvid on heleroosa valge ja beez. tort ise on 6kg 30cm ja 20 cm alusel. vastavalt 5 muna ja 9 munaga biskviit. kohupiimakreem 400 ja 800 g ja vahukoort 200 ja 600g. lisaks värsked vaarikad, võikreem ja katteks valge martsipan. kusjuures nüüd hiljem avastasin et tegin liiliale 5 õielehte kuigi tal tegelikult 6. aga see oli esimene oma peaga katsetus ja järgmine kord teen parema. :) kuna beez oleks jäänud tordil kui võõrkeha tegin aluse põhja beezi.



 
 

neljapäev, 11. juuli 2013

Orhidee õis

Proovisin esimest korda orhidee õit teha. aga no vigu kui palju.  kokku ei osanudki õieti panna.ja südamik sai täiesti vale. järgmine kord proovin ennast parandada. massiks wiltoni ja regal ice massid segamini.

teisipäev, 9. juuli 2013

valge šokolaadi krussidega pulmatordid

sai siis tehtud sisse muudatusi proovikookides ja pärispulmatordile sai rohkem kreemi, rohkem marju ja rohkem šokolaadi.

3x8st munast biskviit
3x 500g vahukoort
3x 800 g toorjuustu
3x 500g värskeid vaarikaid
ja valge šokolaadi ganache 2kgst valgest šokolaadist
plus valge školaadi krussid ja keerud.
kui pulmapildid saabuvad siis tuleb loodetavasti ka pilt alusel. aga kuna ilm oli kuum ja tordid vaid külmast-külma siis pildid on seni kesised.



pühapäev, 7. juuli 2013

mähkmetort roosa

minu esimene katsetus teha mähkmetorti. hetkel 2 kuusele tüdrukule.
retsept:
2 suurt pakki 2x88tk "Libero" mähkmeid nr 3 (34 eur)
8m valget atlast (oleks vaja olnud 11m) ja 8m roosat atlast (12 eur)
mängukaru (7 eur)
ja papud (10 eur)
minu alus penoplastist ja see oli kodus olemas aga saab ka tordialusele teha.
keerasin mähkmed 2 kaupa rulli ja kinnitasin kummiga (pisikesed juuksekummid) sättisin 1 korruse alusele seisma ja sidusin paelaga kinni. hiljem võtsin mõne rulli keskelt ära ja panin sinna asemele tühja klaaspudeli. kes soovib saab panna sinna nt veinipudeli aga mina panin tühja 1l rummi pudeli. pudeli sisse panin katsikuluuletuse :
"Ootus sai otsa
ja valu läks üle,
nüüd ta siis ongi
juba teil süles. 
Tüdrukutirts nöpsnina,
varbad kui herned,
soovime sulle oleksid terve.
Emmele-issile õnne "
keerasin paberi rulli ja sidusin valge paelaga kinni ja pistsin pudelisse. eks kingiaaja leiab selle kui hakkab mähkmeid kasutada.
sai tehtud 3 korrust. iga korrus tehtud lipsuga ja kahe alumise korruse alla traageldatud atlaspaelast sats.3 korruse alla materjali ei jätkunud ja seetõtu keerasin lihtsalt lilled sellest samast paelast ja torkasin mähkmerullide vahele. papud on tordil lahtiselt "karu süles" ja karu sai kinnitatud tordile käppapidi traadiga.