Translate

neljapäev, 22. oktoober 2015

peki-juustuleib brasiilia pähklitega

1 päev:
100g juuretist
800ml sooja vett
300g rukki täisterajahu

2 päev:
eeltaignale lisa:
100g fariinisuhkrut
1spl soola
800g rukki täisterajahu
300g suitsupõske (kuubikud)
2-3 peotäit riivjuustu
200-250g leivasiirupit (dansukker) (maitse magususe järgi)
150g linnaseekstrakti (kaljavirdekonsentraat)
katteks purustatud brasiilia pähklit

määri vormid võiga ja jaota taigen 2 vormi. puista peale pähklid ja lõika noaga sisse sälgud ja lase kerkida. küpseta 170 kraadi juures pöördõhuga kuni tikuga katsudes tiku külge enam miskit ei jää.






laupäev, 10. oktoober 2015

3kg draakoniga sefiiritorti

sisuks kohupiim-maasikad-banaan. katteks sefiir. kaunistatud oreo küpsiste ja raffaello kommidega.

pühapäev, 4. oktoober 2015

pistaatsia-mustsõstra juustukook

põhi:
1pk digestive küpsist (kalev)
1spl fariinisuhkrut
100g võid

vahele:
peoga mustsõstraid

kreem:
200ml vahukoort
200g philadelphia toorjuustu
peotäis maitsestamata pistaatsipähkleid (kooritud)
monini pistaatsiasirupit
1spl tuhksuhkrut
8g zelatiini

purusta küpsis ja sega pehme või ja fariinishkruga ning vajuta vormi põhja. puista peale mustsõstrad (kasutasin külmutatuid), vahusta koor tuhksuhkruga ja lisa toorjuust. sega ühtlaseks ning lisa purustatud pistaatsiapähklid. ning natuke haaval maitse järgi monini pistaatsiasiirupit. leota zelatiini külmas vees ja kuumuta kuni zelatiin sulab. sega kreemi hulka, vala kreem vormi ja pane külmikusse mõneks tunniks.