Translate

pühapäev, 24. august 2014

kallad, liilia ja freesiad kimbus

seekord selline kimp. lilledest Kallasi tegin esimest korda ja Alan Dunni raamatu järgi. liiliat ja freesiat olen saanud ennem juba harjutada. liiliate jaoks on mul vormid ja veinerid, freesiate jaoks samuti vorm olemas. kalladele kopeerisin raamatust shablooni ja tegin selle järgi mustriks kasutasin samuti liilia veinerit. lehed on nimetud suured lehed mustriks liilia veinerit samuti. ja väiksemad lehed on ilma veinerita ja liilia lehevormidega tehtud. kasutasin wilton lillepastat ja funcakes suhkrumassi u 50/50 suhtes.

parandatud versioon

pühapäev, 17. august 2014

laupäev, 9. august 2014

Mustsõstra-martsipani kook (viib keele alla- luban!)

Esmalt kohe tänud Gloriale kes retsepti oma FB lehel jagas. https://www.facebook.com/gloriamaiuspalad/photos/a.604501616247765.1073741829.604484106249516/791275690903689/?type=1&theater.
Panen siia enda lehele ka retsepti üles juhuks kui Gloria peaks mingil põhjusel retsepti oma lehelt kustutama vms.

Põhi:
200g jahu
3spl suhkrut
125g võid
1 muna
0,5tl soola

sega ained kokku. või võiks olla külmikust. ja tee taignast pall ja pane toidukilesse mässituna külmkappi u tunnikeseks.

Kate:
150g martsipani
200g toorjuustu (kasutasin cream bonjouri)
100g hapukoort
100g suhkrut
3 muna
kookoshelbeid või mandlilaaste
1tl vanillisuhkrut
300g mustsõstraid

pane ahi 180 kraadi peale altpealt. riivi martsipan (külmikust võttes on mugavam riivida), sega toasooja toorjuustuga ja lisa juurde hapukoor ja suhkur ja vanillisuhkur. seejärel muna. määri 26cm vormi põhi ja küljed võiga ja vajuta taignapall vormi põhjale ja seintele. vala kate põhjale. siis vala marjad kattele ja lõpuks puista üle kookoshelbe või mandlilaastuga.
küpseta alt teisel siinil u 1h. ja tõesti nagu ka Gloria mainis- maitse on imeline!




Pohladega ja mandlilaastuga variant

teisipäev, 5. august 2014

koeratordike Tallinna Lastehaigla väikestele patsientidele.

Osalesin ühes heategevusprojektis ja andisin väikese panuse lastehaigla  väikeste patsientide jaoks kes tähistavad täna seda, et Maarja Tali koer Susi on käinud juba aasta aega väikesi onkoloogiaosakonna patsiente rõõmustamas ja tutvustatakse meediale ja arstidele koerateraapia/teraapiakoerte võimalusi üldisemalt.
tordike kaalub u 2kg ja sisuks kohupiim-hapukoor-vaniljekaste ja vahelduvate kihtidega pruunid ja valged küpsised. katteks martsipan.
sellise ilmaga martsipan muidugi sulab ja lainetab, seda on ka piltidelt näha. siluda põhimõtteliselt ei saanudki sest silujad kleepusid kohe martsipani külge. täiesti õudukas.