Translate

pühapäev, 20. juuli 2014

banaanipannkoogid mustika toormoosiga

2 banaani
2 muna
200ml piima
150g suhkrut
soola
200g jahu

püreeri banaan ja lisa muud ained ja lase saumiksriga või blenderiga ühtlaseks. ja tee pannkoogid valmis.

neljapäev, 10. juuli 2014

beseerull riivleiva, toorjuustukreemi ja maasikatega

seekord unustasin mandlilaastu osta ja lähenesin asjale loominguliselt ning lisasin nii beseetaignale kui peale riivleiba.

6 munavalget
näpuotsatäis soola (mina kasutasin cream tartari)
300g peensuhkrut
tilk balsami äädikat
1spl kartulitärklist
tuhksuhkrut
riivleiba

kreem:
400ml vahukoort 35%
200g philadelphia toorjuustu
2spl suhkrut
 värskeid maasikaid

 vahusta munavalged soolaga. lisa vähehaaval suhkrut ja äädikas. kuni tekib läikiv vaht.. sega käsitsi hulka tärklis ja 2spl riivleiba. määri küpsetuspaber kokku õliga ja määri beseetaigen selele paberile. puista üle riivleivaga ja küpseta 200 kraadi juures 10-15 min. puista teine küpsetuspaber üle tuhksuhkruga ja keera valmis põhi tagurpidi sellele ja lase jahtuda.
'vahusta koor suhkruga, lisa toorjuust ja vahusta. määri kreem jahtunud põhjale. puista üle tükeldatud maasikatega ja keera rulli

Rabarberikoogikesed Pariisi moodi vol2.

Seekord kasutasin silikoonvormi ja määrisin eelnevalt seestõlise lapiga.
65g jahu
40g suhkrut
1 kuhjaga dessertlusikat küpsetuspulbrit
tsip soola
vaniljesuhkrut
2 muna
1,5 spl õli
50ml piima
300g tükeldatud rabarberit

sega kuivained, lisa muna ja piim ning õli ja lõpuks rabarber. küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga (alt lisaks küpsetades). kuni on pealt pruunitäpilised ja vormi külgedelt  lahti löönud.

katteks
1 muna
70g fariinisuhkrut
50g sulatatud võid

vala kate kookidele ja küpseta kuni kattest on saanud koorik. 
seekord tulid koogid vormist imehästi välja ja see jäi paika- küpsetada silikoonvormis!!
kaubanduslikku välimust pole veel siiski aga maitse- no jätkuvalt hea.