Translate

esmaspäev, 30. juuni 2014

brownie

kopeerin siia facebookis tiritud retsepti. Retsepti au endale ei võta. kogused on 1 kihi jaoks 24-30cm läbimõõduga vormis küpsetamiseks.
võid 50gr
tume shokolaad (bitter) 100g
nisujahu 90g
sooda 2gr
fariinsuhkur 65g
valge suhkur 105gr
muna 2tk
piim 100g
vanillisuhkur 8g.
sool
Kuumuta ahi 170° C Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase jahtuda.Sega juhu soolaga ja soodaga.Vahusta munad suhkruga.Lisa munasegule sulatud šokolaad, sega ühtlaseks.Lisa piim, jahusegu ja vanillsuhkur.Määri vorm seest võiga.Küpseta 170° C juures režiimil "ülemine alumine".Lase jahtuda ja siis võta vormist välja.
Mina küpsetan 24-30 cm läbimõõduga vormis. Küpsetusaeg ca 20 min :) Katsu tikuga küpsust, üle ära küpseta- põhi kaotab oma iseloomuliku mahlasuse.
NB!!!! SOODAT EI TOHI ASENDADA KÜPSETUSPULBRIGA! Sooda reageerib taignas sokolaadiga ja taigen kerkib. Kui segate munad suhkruga, peab just segama (aga hästi!), mitte vahtu need lööma.. see ei ole biskviit! Õhku ei tohiks väga palju sisse minna. Valmis brownie peab olema sees natuke niiske, raske ja mõnusalt sokolaadine ja mitte mingil juhul kuiv! (kopeeritud koogimeistri grupist facebookist)

ennem küpsetamist peab segu nägema välja taoline. mina küpsetan tordirõngas ja alt tuleb tainast väla minimaalselt. lisa soovi korral taignasse pähkleid.

rohelise orhidee brownie ganache tordike

Kuna sõbrannal pulmad tulemas ja teemaks laimiroheline, aga mina tüdrukute õhtul osaleda ei saa kahjuks siis tegin sõbrantsile väikse šokolaadikoogi.
sisuks lihtsalt brownie mandlitega ja katteks tumeda šokolaadi ganache.
brownie retsepti panen eraldi masside ja kreemide alla ja ganache:
250g bitteri šokolaadi
150ml vahukoort 35%
20 võid

kuumuta koor ja sega sisse tükeldatud šokolaad ja või. sega kuni mass on ühtlane. lase jahtuda ja määri koogile. liiga ära ei tohiks tahkuda. seda peab jälgima.



esmaspäev, 16. juuni 2014

Rabarberikoogikesed Pariisi moodi. välimuselt alla arvestust maitselt imelised ehk katse nr 1

Kõigepealt- millest selline nimetus? aga sellest et olen teinud Pariisi õunakooki varem. seekord tegin muffinipannil ja rabarberiga. õunakoogi retsept siin: http://pozatajapozataja.blogspot.com/2013/09/pariisi-ounakook.html
aga kuna tegin pool kogus ja natuke muutsin siis panen siia konkreetselt ka kirja mida ja palju läks.

65g jahu
40g suhkrut
0,75 dessertlusikat küpsetuspulbrit
tsip soola
vaniljeseemneid poolest vaniljekaunast
2 muna
1,5spl õli
50ml piima
350g tükeldatud rabarberit

kuumuta ahi 180 kraadini pöördõhk ja pane muffinivormi paberid valmis. sellest kogusest sain 10 kooki.sega kuivained ja vaniljeseemned omavahel. lisa muna, õli ja piim ja väikesteks tükkideks tükeldatud rabarber. vala segu paberitesse ja küpseta u 25-40 min.

kate
1 muna
70g pruuni suhkrut
50g sulatatud võid

sega kattematerjal kokku. ja vala koogile ja küpseta veel u 10 minutit. jahuta koogid vormides ja serveeri.

päris originaalretsept siin

minu katsetuste tulemus: välimus- alla igasugust arvestust. muffinipaberites seda kooki teha ei saa sest ei tule paberi küljest lahti. lisaks vajusid ahjust võttes alla.
maitse- lausa imeline ja mahlane. krõbe suhkrukoorik. 10 tki sõin üksi ära korraga peale jahtumist. järgmine kord teen korrektuurid ja kirjutan siis uuesti mis sai. aga ütlen et rabarber on parem kui õun sest on hapukam maitse.

laupäev, 14. juuni 2014

passioni ja mangomousse 6+1 tk. pärlipulmaks

põhjadeks kasutatud:
1pk digestive küpsiseid purustatuna
2spl suhkrut
150g võid

vooderda vormid tordilindiga ja sulata või ning sega küpsise-suhkrupuru sisse. suru põhjad tihedalt vormidesse.

passionimousse: (19cm vormis)
400ml vahukoort
1spl suhkrut
100g exquisa toorjuustu
1 passioni mahl
sorts sidrunimahla
monini passionipüree
12g zelatiini

kate:
1 passionivili
monini passionipüree
pool kogust valmis clarot.

mangomousse: (7cm läbimõõduga vormid 6 tki silikoonalusel)
400ml vahukoort
1,5spl suhkrut
100g exquisa toorjuustu
1 mango püreeritud ja läbi sõela aetud
12g zelatiini

kate:
0,5 püreeritud ja sõelutud mangopüreed
pool kogust valmis clarot.

vahusta koor suhkruga ja lisa toorjuust. jaga segu pooleks ja ühele poolele lisa sisse paasioni mahl ja püree ja teisele poolele mangopüree.

pane zelatiin külma vette paisuma ja seejärel sulata pliidil. ning sega vahtude hulka ning vala kohe segud tordilindiga vooderdatud vormidesse.
seejärel pane koogid esialgu tavalisse külma mõneks tunniks, seejärel sügavkülma. serveerimise päeval või päev varem võta koogid sügavkülmast ja valmista neile katted.

Claro:
200ml vett
60g suhkrut
25g clarot.

sega claro pulber ja suhkur, aja vesi keema ja lisa segu sinna hulka. kuumuta kuni kõik tükid on sulanud.
seejärel jaga claro pooleks ja lisa poole sisse passioni sisu ja püree ning kuumuta kuni segu on ühtlane ja vala koogile. ja seejärel mangopüree ja samuti kuumuta kuni segu on ühtlane. vala külmunud kookidele ja pane korraks külmikusse tahkuma.  seejärel eemalda külgedelt tordilindid.
kaunistatud on valge glasuuriga, shokolaadi pärlitega, glasuuri dipitud murelite ja glasuurist valmistatud krussidega (kasutades samuti tordilinti). muidu eelistan alati valget shokolaadi aga seekord tundus lumivalge glasuur paremini sobivat.

tordid on kinnitatud seekord kuld-hõbe aluspapile sulatatud shokolaadiga.



valged liiliad

wiltoni lillepasta segatud marshmallow suhkrumassiga fun cakes. liiliate värvimisel kasutasin spring greeni ja lehtede värvimisel moss green, foliage green ja woodland green pulbervärvi.

kolmapäev, 11. juuni 2014

kättemaksukontori tort 3kg

sisuks maasikad-kohupiim-banaan. katteks toonitud valge martsipan. foto on prinditud. pildiraami suurus koos raamiga on 8,5x26.5cm tagant toetab 2 jalaga plus veel all on toestuseks kolmnurk martsipanist. jalad kinnitatud raami külge valge glasuuriga.

reede, 6. juuni 2014

12 kg aafrika torti lasteaia lõpupeoks

tordi mõõdud 116x30cm. sisuks kohupiim-maasikad. katteks martsipan ja rühmaks perepesa.



kolmapäev, 4. juuni 2014

rabarberikook munavalgekattega

Nonii. Facebooki koogimeistri grupis on hullus. päriselt ka minge vaadake kui ei usu. kes oma rabarberikoogipilti üles ei riputa pole mingi tegija. ega ma ka kehvem olla ei saa pärast visatakse veel grupist välja eksole :D tegin ka siis seda "väga head rabarberikooki". retsepti autorile viitan ka kenasti nagu viisakad inimesed ikka : originaalretsept siin
nagu ikka siis ei suutnud päris järgi teha retsepti ja biskviitpõhi ei isutanud üldse. selle asemel võtsin toidutarest muretaigna retsepti. panen siia veel kõik eraldi ka kirja kui keegi peaks tahtma oma blogi või retsepti ära kustutada.

põhi:
150g jahu
100g võid
50g suhkrut
1 muna
tsip soola
0,5tl küpsetuspulbrit

sega jahu, sool, suhkur ja või enamvähem pudiliseks. lisa muna ja mätsi taignaks. aga vaata et üle ei mätsi siis hakkab taigen venima. ja laota küpsetuspaberiga kaetud 24cm vormi põhja. torka kahvliga augud sisse ja küpseta 185 kraadises ashjus altpealt helepruunikaks.

vahekiht:
3 munakollast
65g suhkrut
300g hapukoort
1spl tärklist
400g rabarberit

vahustamunakollased tugevaks vahuks suhkruga. sega juurde hapukoor, tärklis ja tükeldatud rabarberid. kalla segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel u 15 min.

kate:
3 munavalget
2spl suhkrut

vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja määri poolküpsenud vahekihile. ja küpseta veel u 10 min ja seejäral võta ahjust välja jahtuma.
minu tulemus selline. besee vajus täiega lössi aga maitselt oli väga hea ja ma usun et palju parem kui biskviitpõhjal oleks olnud :)

rabarberikissell

500g rabarberit
1l vett
3tl vaniljesuhkrut
8 spl suhkrut
2spl maisitärklist+natuke vett

pane puhastatud ja tükeldatud rabarber suhkrute ja veega keema ja keeda mõni minut. sega tärklis külma veega ja nirista kisselli sisse samal ajal kisselli segades. kuumuta korra ja vii jahtuma-valmis ta ongi.