Translate

teisipäev, 11. november 2014

chilli-küüslaugu vikat

Retsept:
330g punaseid chilli kaunu
2 tervet küüslauku
45ml õli (oliiviõli)
1 spl suhkrut
0,5spl soola
30ml õunaäädikat
10ml 30% äädikat

ostsin 300g punast chillit.lõikasin chilli kaunadel sabad maha ja võtsin seest seemneid natuke vähemaks. kuivatasin ahjus 60 kraadijuures pöördõhuga u 1h. siis lisasin 2 küüslaugu küüned Purustatuna (katki vajutatuna) ja küpsetasin altpealt 180 kraadi juures mõne minuti kaunu koos küüslauguga. panin kogu gemüüse pannile vähese õliga (15ml) ja u 1 klaasi veega. praadisin seni kuni vesi oli peaaegu aurustunud. seejärel panin kaunad ja küüslaugud purustajasse ja peaaegu et püreerisin ära. natuke tükke jäi. seejärel panin püree pannile ja lisasin veel 30ml õli. ning eelnevalt kokku segatud soola, äädika ja suhkru. praadisin kuni segu muutus tumedamaks ja lõi panni külgedelt lahti ning panin kuumalt purki. purke steriliseerisin mikrolaineahjus lutipudeli sterilisaatoriga muide :D. sellest kogusest sai u 150ml vikatit.
maitsesin ka. no igastahes lõik lõõrid lahti :D sobib lihatoitudele, kastmetesse, pastale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar