Translate

laupäev, 28. juuli 2012

pulmatort šokolaadiroosidega 5kg

Sisuks toorjuust-kohupiim-vaarikad. katteks valge martsipan ja šokolaadiroosid. kuna pruut tahtis kindlasti kaari rooside kohale ja arvestades praegust ilma siis kasutasin sokolaadi asemel kaarte tegemiseks lilletraati. kaaluks 5 kg ja  aluseks penoplast. tordi all veel õhuke lisaaslus et tordist aluspaberisse midagi ei imbuks.




teisipäev, 17. juuli 2012

pildi kopeerimine martsipanile või suhkrumassile

Üritan koos pildimaterjaliga seletada kuidas mina kõik pildid tortidele saan. esiteks prindi välja mustvalge õige suurusega pilt. mina otsin pilte colouring pagede alt aga võib ka mujalt. pane pilt lauale ja aseta pildi peale küpsetuspaber ja joonista küpsetuspaberile jooned üle toidumarkeriga. peale kõikide joonte ületegemist keera pilt kohe tagurpidi juba varasemalt rullitud massile, siis saad sellised kontuurid nagu näha siin esimestel piltidel. seejärel värvi ära kõik osad mis vaja. antud juhul jätsin mina valged osad. nt silmad lihtsalt nii, kuna suhkrumass ise on lumivalge. martsipani puhul aga oleksin pidanud need üle värvima valgeks. ja viimasena tee peenikese pika karvaga pintsliga kontuurid ja soovi korral airbrushiga põhi. sama tehnikat kasutan ka otse tortidele joonistades. kuigi jah niiviisi tuleb pilt peegelpildis. kui tahad oma pilti kindlasti samapidi saada siis peab selle kohe peegelpilids printima või teine variant esimest korda teed küpsetuspaberile harilikuga jooned üle ja seejärel keerad küpsetuspabei teistpidi ja teed samad jooned üle toidumarkeriga. käsna piltidel on mul peale airbrushiga tegemist veel tehtud meduusid ja taustalilled. samuti näiteks pilvi teen pärast airbrushiga värvimist.







pühapäev, 15. juuli 2012

4kg käsna kallet merekarpidega

sisuks toorjuust-maasika-banaani ja marmelaadiga. laps tahtis et kindlasti oleks tordi sees marmelaadi, seega sai see kihtide vahele pandud. katteks joonistasin kolmele suhkrumassist kettale multikategelasi. lisaks läksid tordile teokarbid mis jäid alles pulmatordist. aga arvan et need sobisid teemasse hästi :)


reede, 13. juuli 2012

2kg spidermani

Sisuks kohupiim-toorjuust-maasikad. katteks kasutasin seekord funcakes martsipani. ja no ei ole hea torti katta sellega. leipurin v odense on ikka plastilisemad ja ei murene niipalju, pole nii niisked ka.


värske kartul kukeseente ja koorekastmega

ega siin ei peagi midagi erilist ütlema. suvel on nii hea kui kõik saab värskelt. praadisin peekonit, värsket kartulit ja kukeseeni. kastmeks segasin majoneesi, hapukoorega, lisasin felixi perekurki ja värsket tilli. no nii hea.


3kg söödava pildiga torti

sisuks toorjuust-kohupiim-marjad ja banaan. peal on suhkrupilt ja võikreem.


pulmatordi proovikook

Pulmatordi proovikook sisuks toorjuust-kohupiim-vaarikad ja katteks valge martsipan


mereteemalised cupcaked ja pulmapeo tort 4kg


 poole ööni jändasin cupcakedega. 2 pannitäit läks täiesti aiataha, need viskasin prügikasti. šokolaadi cupcaked tulid head aga just heledad ei tahtnud kuidagi välja tulla. shokolaadi omade retsept nami-namist:
  • 2 tk muna
  • 125 gr fariinsuhkrut
  • 135 gr nisujahu
  • 3 sl naturaalset kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 150 gr maitsestamata jogurtit või
  • hapukoort
  • 50 gr sulatatud võid
  • 100 gr jämedalt hakitud šokolaadi
Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained.
Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberist muffinivormidesse.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed

Teised, heledad muffinid tegin selle retsepti järgi mis mul siin blogis ka kirjas aga taigen tuli kas liiga paks v liiga vedel ja o ei tahtnud välja tulla. siis leidsin netist kuskilt sellise retsepti: (mugandatud enda järgi)

100g võid
160g suhkrut
2 muna
100g hapukoort
180g jahu 
1tl küpsetuspulber
vahusta või suhkruga, lisa munad ja hapukoor, seejärel jahu ja küpsetuspulber, küpseta. sellega sain siis need õiged muffinid. 

Cupcaked on kaunistatud toorjuustu võikreemiga ja teokarpide, biskviidi purust "liivaga" ja suhkrupärlitega. eraldi juurde tegin väiksed lipukesed sõnumitega ja need torgatakse muffinite sisse. aga ei hakanud neid kohe sisse pistma vaid peopaigas kohapeal saab need kiirelt sisse sutsata. nii on transpordiga ka lihtsam ja kindlam.
tort on 4kg. sisuks toorjuust-kohupiim-maasikas ja banaan. katteks martsipan. liivaks siis biskviidipuru ja digestive küpsise puru ja teokarbid olid varemalt valmis tehtud martsipanist ja suhkrumassist.
 


kolmapäev, 11. juuli 2012

teokarbid

Siin natuke aega tagasi rääkisin silikonist, millest saab ise molde teha. siin on siis erinevad teokarbid, mis moldid ma endale tegin ühe mereteemalise tordi jaoks. täna said need teokarbid ka värvitud. pintsli, airbrushiga  ja pulber ning geelvärvidega. paari päeva pärast näeb ka torti ning cupcake nende all :)








laupäev, 7. juuli 2012

kassi ja lõngakeradega tort 5kg

tordi sisuks toorjuust-kohupiim-vaniljekaste-marjad ja banaan. ja lõngakerad sain nii et lõikasin eri suurusega rõngad biskviidist ja panin kokku extröms vaniljekastmega. ja katsin siis suhkrumassiga.





reede, 6. juuli 2012

ebatraditsiooniline pulmatordi cake topper

valge suhkrumass segatud wiltoni lillepastaga  ja voolitud kaks pealuukujutist. värvisin airbrushi ja hõbedase pulbervärviga. pruudile panin tülliriidest pähe loori ja kinnitasin väikese lilletraadist konksuga. traadi pistsin ennem söödavasse liimi. mustast suhkrumassist kaabu peigmehel. põhi suhkrumassist ja nimed ning aasta kah peal.

mustvalge pulmatort

 üks natuke teistsugune pulmatort. penoplastist alusel. tordi kaaluks 5kg kõige alumine korrus on penoplastist dummy.suhkrumassi all on võikreem. korrused ja kaunistused kinnitatud valge šokolaadiga. korruste ümber must pits. korrustordi tegemine on lahti seletatud kenasti minu eelmise pulmatordi postituses kellel huvi vaadata. selle tordi sisuks oli toorjuust-kohupiim-rabarber ja banaan.

 

 

neljapäev, 5. juuli 2012

pavlova koogid maasikate ja vahukoorega

ostsin prismast endale sellise toreda mõõtenõu 1/2 ja 1 cup. kuna palju retsepte on cup mõõtudega siis ei hakanudki seekord grammideks tegema vaid mõõtsingi cupiga.

põhjad selle retsepti järgi:
3 munavalget m suurus
0,3tl cream of tartari
tsip soola
1 cup suhkrut
1sl maisijahu ehk tärklist

 vahusta muna cream on tartari ja soolaga tugevaks vahuks. sega teises kausis suhkur ja tärklis ja lisa seda segu järk järgult vahustades munavalge hulka. kui segu on tugev ja läikiv siis pritsi või tõsta lusikaga pavlovad küpestuspaberile küpsetusplaadile. küpseta 110 kraadiga.

kreem:
200ml 35% rõõsk koor
tuhksuhkrut maitse järgi
maasikaid.
vahusta koor suhkruga ja pritsi jahtunud pavlova põhjadele. kreemile võib lisada näiteks toorjuustu soovi korral. ja kaunista maasikate ja pistaatsia pähklitega

 



 mõõdunõu siis:

kolmapäev, 4. juuli 2012

kõik mida vaja ühe natuke teistsuguse pulmapeo tordi kaunistamiseks

Mustad gerberad. tehtud gerberavormidega  ja südamiku ümber on gerberavormiga suhkrumassist kujund välja löödud ja iga õieleht veel noaga pooleks lõigatud pikuti. ja siis grilltikuga vahtkummimatil üle rullitud. et sisemistel on õielehti topelt. südamikuks on valge lillepasta, pistetud söödavasse liimi (tsellulooskummi ja vesi) ja siis kohe pistetud väikestesse hõbepärlitesse ja seejärel lille sisse. kasutasin funcakes musta suhkrumassi ja segasin natukese wiltoni lillepastaga. pildilt on hästi näha milliseks see must suhkrumass kuivab. selliseks heledamaks. aga vasakul on samasugune lill üle pritsitud extra musta ja viina segust tehtud värviga airbrushiga ja see jäi ikka must. lõpuks muidugi said kõik lilled omale ilusa süsimusta kuue nii nagu vaja. südamikud katsin fooliumiga pritsimise ajaks. needsamad gerberad lähevad samuti sellele pulmatordile mille topperiks pealuud. aga enne kumbagi postitust ei avalda kui tort üle antud.

Siin pildil vasakpoolne lill värskelt värvitud
 
liblikad värvitud airbrushiga
 ja terve komplekt siis. pitsi osas pole veel otsustanud kumb jääb. seda vaatan jooksvalt