Translate

neljapäev, 28. juuni 2012

2kg rohelise draakoniga torti

sisuks 200g vhukoor- 200g toorjuust-200g kohupiim-rabarber ja banaan katteks martsipan. laps tahtis et oleks kindlasti roheline dinosaurus ja kuldsed täpid. kuldne pole kahjuks nii intensiivne kui oleks võinud olla.

lõhe-koorepasta porruga

täna oli jälle sügavkülmatühjendus päev ja kapis oli 1 lõhe supikogu. ehk siis pea, saba ja kõhuääred ning selgroog. sulatasin selle portsu ära ja panin keema. keetsin natuke aega tasasel tulel, jahutasin ja puhastasin kontidest. lihaosa panin viilutatud porruga pannila ja praadisin extra virgin oiliga niikaua kuni porru oli pehmem. siis lisasin keedetud pasta ja seejrel koore, soola ja pipra. serveerida vaja riivitud parmesaniga.


kolmapäev, 27. juuni 2012

vanilje cupcaked

Paari nödala pärast pen küpsetama hunniku cupcake ja proovisin ennem mõne uue retsepti läbi katsetada seekord leidsin netist retsepti mis mulle sobis ja convertisin kõik cup mõõdud grammidesse ja jagan grammiretsepti ka teiega.
110g pehmet võid
2 muna
150g suhkrut
2tl vaniljesuhkrut v essentsi
190g jahu
0,5tl küpsetuspulbrit
240ml külma piima
küpsetamistemperatuur 180-200 kraadi.
vahusta või suhkruga lisa ükshaaval munad pidevalt vahustades, lisa vanillisuhkur või essents.
eraldi kausis sega kõik kuivained ja lisa need või-muna-vahule. lõpuks sega juurde piim.šokolaadicupcaked sain nii kui lisasin vanilli taignale kakaod ja šokolaaditükikesi.



esmaspäev, 25. juuni 2012

home made silikoonmoldid

sain lõpuks kätte kauaoodatud silikoonmassi. sellest massist saab siis ise teha erinevaid molde ehk siis vorme. kuna silikoonvormid on suhteliselt kallid, siis tuleb ise tehes odavam ja mis peamine isikupärasem eksole! olen ammu tahtnud omale teokarpide molde erinevaid. ei tahtnud valmis molde osta just sellepärast et teistel on ka sellised. nüüd siis sain kohe rõõmsalt katsetada just teokarpide molde teha. pakendis on 2 erinevat värvi massi mõlemast massist tuleb võtta täpselt sama kogus ja segada nad käte vahel seni, kui värv on ühtlane ja seejärel suruda soovitav kuju massi sisse ja jätta 3 tunniks kuivama, seejärel eemalda kujund massist ja jäta vorm kolmeks päevaks veel kuivama parima tulemuse saavutamiseks. iisi eks? proovisin kohe ära ka ühe karbivormi. kuigi 3 päeva pole veel möödas siis proovida sai pärast päris karbi eemaldamist juba kenasti. lükkasin massi natuke lohakalt vormi ilmselt et pragu jäi sisse aga kindlasti näeb neid karpe edaspidi minu tortidel ka näiteks šokolaadist. ja mõni karp tuleb kollektsiooni kindlasti juurde :) oh kui põnev nüüd saab teha palju asju ja teada et teistel pole samasuguseid molde jeeeii!



 

reede, 22. juuni 2012

torsotort vol... 6,5kg

Sisuks kohupiim-keedukreem ja kirsid. martsipani all meringue võikreem. must pesu on suhkrumass.



neljapäev, 21. juuni 2012

ekleerid vol.2

taskud ise keedutaignast, sisuks keedukreem ja keedukreem lime curdiga ja katteks karamelliglasuur. keedutaigna ja keedukreemi retseptid masside teemas olemas :)





keedutaigen

panen siis keedutaigna ka siia eraldi üles.

1,5kl vett
0,5tl soola
100g võid
180g jahu
4 muna
aja sool, vesi ja või keema. võta pott tulelt ja lisa jahu. sega korralikult ja pane pliidile tagasi. sega kuumal pliidil seni kuni taigen poti küljest lahti lööb. võta taigen pliidilt ja lase natule jahtuda. lisa ükshaaval munad ja sega peale iga muna. pritsi taigen kohe peale vlmis saamist ja küpseta 220 kraadises ahjus 10-15 min ja siis keera ahi 200 kraadi peale ja küpseta veel 10-15 min. ja valmis nad ongi. kui jahtudes kerkinud tuuletaskud ära vajuvad pane nad uuesti ahju. nad tõusevad uuesti üles.

 selline siis värskelt pritsitud keedutaigen:
 

pühapäev, 17. juuni 2012

maasika-banaanismuuti

külmutatud maasikad, banaan ja õunamahl

lõhe-tilli miniquiched juustuga

sama põhi kui kõigil mida olen varem teinud. täidiseks värske lõhe, värske till ja riivitud juust. kastmeks 300ml rõõska koort, 2 muna, soola ja muskaatpähklit.põhja rullisin ära ja ümara vormiga lõikasin välja kettad ja panin vormidesse. siis täidis ja peale lahtiklopitud koore-muna katte valasin peale ja küpsetasin.


reede, 15. juuni 2012

maasika-kiivi-banaanismuuti


külmutatud maasikaid, kiivit, banaani ja õunamahla ning blenderiga segamini. mulle meeldin selline mõnus paks mehu smuuti. järgmine kord jätan kiivi välja ja lihtsalt maasikad banaan ja põltsama värsketest õuntest õunamahl.

neljapäev, 14. juuni 2012

mereanni-basiiliku koorepasta

keeda makaronid/pasta ära. pane pannile soolatud v värske lõhe kuubikud, 1 karp nõrutatud vähisabasid ja prae õlis veidike. siis lisa basiilik ja pasta ning natukese aja pärast 400ml kohvikoort. ja kuumuta pannil seni kui koor on läinud paksemaks. maitsesta soola ja pipraga ja hiljem raputa üle riivitud parmesaniga.

kolmapäev, 13. juuni 2012

šokolaadimass vol.2

seekord seda corn syrupit polnud mida eelmine kord kasutasin ja tegin massi selliseretsepti järgi: 500g šokolaadi ja 250 g glükoosi.
glükoos oli toatemperatuuril ja segasin selle lihtsalt sulatatud šokolaadi sisse ja ja pakkisin küpsetuspaberisse ja panin külma tahkuma. mõne aja pärast saab seda juba kasutada ja sellest voolida roose ja muud põnevat. mida õhemalt teda tahkuma jätad seda kiiremini kasutada saad. šokolaadimassiga on see et mida vähem näppude vahel hoiad, seda vähem ta sulama kipub. seega tegutsema peab kiirelt!
selline siis näeb välja mass vahetult peale kokkusegamist
 ja selline pärast tahkumist ja rullimist.

teisipäev, 12. juuni 2012

kahe-šokolaadi-pohlamuffinid

kuna leidsin kapist veel kalevi sokolaadimuffinipulbrit, siis tahtsin selle ära kasutada ja läksin lihtsama vastupanuteed. lisasin sellele piima, õli, hakitud valget sokolaadi ja külmutatud pohli.

lihtsad vahvlid jäätisega

No ajas isutama millegi järele täna. nuputasin mis ma nuputasin.. ja välja mõtlesin! olin juba unustanud et ostsin täna pähklijäätist. otsisin kuskilt garaazist oma vahvliküpsetaja välja. ikaikka selle veneaegse eksole ja tegin jäätise alla vahvlituutusi. retseptiks on:
1 muna
50g suhkrut
100g võid
230ml piima
130g jahu
tsip soola.
 vahusta muna suhkruga ja lisa sulatatud või. seejärel lisa vaheldumisi piim ja jahu ning sool. lase taignal seista ennem küpsetamist küpseta ja keera soojalt toruks. täida oma soovitud jäätise v kohupiimaga. mina kastsin jäätisepalli veel nesquick kakao sisse.

laupäev, 9. juuni 2012

pitsi ja mullidega tort

selline mu katsetuste tort sai. biskviitpõhjade vahel on toorjuustu-laimikreem. katteks on merengue võikreem,royal icing. mis jäi millegipärast musta asemel tumehall. ma ei tea millega nad värvivad seda täiesti mustaks. ja minu pits näeb välja muidugi selline aegunäinud kuna käsi pol nii kidel ja see RI asi minu jaoks suhteliselt uus  ka. ja siis needsamad zelatiinimullid. eraldi võikreemist ja mullidest räägin masside ja kreemide ning tordikaunistuste alateemas. royal icing on pritsitud 1 ja 3se ümara tüllega. pitsi mustris oli ka 3 lillekest aga kahte neist katavad mullid.



puhhi ja notsu tort 3kg

sisuks kohupiimakreem marjadega ja banaan. katteks martsipan

želatiinimullid

Leidsin cakecentralist ammu juba ühe toreda tutoriali ja pole siiani olnud võimalust seda katsetada aga kuna pereringis väike tähistamist vajav üritus siis sellest saab minu täielik katsetuste jada. üheks neist on needsamad zelatiinimullid.
selleks läheb vaja:
75g zelatiini santa maria (kasutasin pildil oleva koguse pallide kohta 60g ja sp jäi mõni mull 1 kihiga)
150g vett
veepomme (väiksed õhupallid)
teipi

tee nii:
1.puhu õhupallid erineva suurusega pallideks ja keera otsale sõlm peale. nüüd võta õhupalli teine ots ja keera puhumiseotsaga kokku ja teibi ots kinni. nii saad ilusad ümarad pallikesed ja koha kust kinni hoida neid zelatiini kastes. määri kõik pallid taimerasvaga õhukeselt üle, et zelatiin lahti tuleks paremini.
2. pane kuumakindlasse kaussi külm vesi ja sega sinna sädelus või värv või jäta värv panemata, kuidas soovid. mina kasutasin rainbow kuldset sädeluspulbrit. ja lisa zelatiin. lase 5 min paisuda ja kuumuta siis pliidil. vaata et selle sisse tuleks võimalikult vähe kulle v parem üldse mitte ja et zelatiin oleks kindlasti sulanud. hoidu zelatiini keetmisest.kui tekib vaht siis see on vaja eemaldada.
3. võta palliksee teibist kinni ja kasta pall zelatiini sisse, tilguta üleliigne zelatiin maha ja kuivata natuke näppude vahel palli keerutades et ei tekiks tilgakohta kuskile. ma puhusin peale ka kiiremaks kuivatamiseks. samas võib ka puhuri ette panna korra ja kuivata kas näiteks pirukaviilutajal või mina kuivatasin munarestil. aegajalt on zelatiini vaja sulatada uuesti see oleneb mullide kogusest ja sellest kui kiirelt tegutsed. korda sama asja 2 kihiga.
4. želatiinil lase kuivada üleöö või parem 24h. mina olin kärsitu ja vaatasin samal õhtul et see on juba kuivanud, enam näppude külge ei hakka ja võtsin pallid seest ära. minu mullid olid hommikuks vajunud natuke lössi. niiet kindlastiüleöö vaja lasta kuivada neil. vajuta näpu või mingi pulgakesega zelatiini äär lahti teibi ümbert. ja siis lõika käri otstega pall katki ja eemalda pall. lõpuks võid soovi korral mullid airbrushiga üle lasta värviliseks või sädelevaks. mina kasutasin kuldset puudrit zelatiini sees ja hiljem airbrushis ka natuke tumedamat kuldset.
pallid ei maitse kindlasti hästi aga kaunistuselementdeks piisavalt erilised küll, et teha midagi teistsugust vaheldust lilledele.
sellel pildil siis õhupallid zelatiini all.
Siin pildil õhupallid värskelt seest ära võetud
 Siin samad mullid järgmisel päeval kuldse puudriga ja airbrushiga üle värvitud ja natuke vajunud lössi. mõni mull on õhumullidega mis zelatiini sisse jäid ja sp ei tohikski zelatiinis olla ühtegi mulli. tordile kinnitades jäävad auguga pooled siis tordi poole.
 

meringue võikreem

see siis sama tordi teine katsetus.
500g suhkrut
120ml külma vett
250ml munavalget ehk 8-10 munavalget
680g magedat võid
2tl vaniljesuhkrut
100g valget šokolaadi
sidrunihapet maitse järgi

pane suhkur ja vesi paksupõhjalisse potti ja aja keema. kui see on keenud 5-7 minutit, pane mikser täiskiirusele ja vahusta munavalgeid u 2 min. siis võta pliidilt siirup ja kalla see peene joana munavalgevahtu samal ajal vahustades. kui terve siirup on lisatud peaks munavalgekreem välja nägema tihe. lisa ka sidrunihape. vahusta seda edasi u 10 min kõrgel kiirusel nüüd peaks meringue olema valmis ja jahtunud parajaks ja tihedaks massiks. pane mikser uuesti täiskiiruse peale ja hakka lisama võid. või peaks olema toasoe ja lisa teda täiskiirusel vahustades väiksemate tükikestena kuni kõik või on lisatud. lõpuks madalamal kiirusel lisa vaniljesuhkur või vaniljeekstrakt ja sulatatud valge sokolaad. seda võikreemi võib teha ka ilma sidrunihappeta või misiganes muude maitsetega. maitselt ja koostiselt sellina mahe ja väga maitsev pole selline raske ja võine nagu see tavaline võikreem mida lillede tegemiseks kasutatakse. kindlasti on selline võikreem minu edaspidises nimekirjas.
praegu näeb selle võikreemi pilti mullidega tordil paar postitust edasi aga järgmine kord teen kreemist eraldi pildi ka kuna viimasel ajal on inimestel tekkinud erinevaid küsimusi siis pilt ütleb kõik miline antud kreem peaks välja tulema.

originaalretsept siin :  http://cakecentral.com/recipe/italian-meringue-buttercream-imbc

teisipäev, 5. juuni 2012

soome firma logoga tort

2kg vaarika-kohupiima-toorjuustu sisuga firma logoga torti. katteks pruun martsipan

esmaspäev, 4. juuni 2012

4kg limpa mereröövlitorti

sisuks siis kohupiimakreem maasikate ja banaaniga ja pilt on tehtud suhkrumassile tähed martsipanist. muidu martsipani ei tahetud ja pidi lahendama nats teisiti kui tavaliselt.

pulmatordi proovikoogid vol.2

Suviseks pulmatordiks siis 2 proovikooki. roosidega on kohupiim-toorjuust-vaarikad sisuga ja pulmatordi kate tuleks siis sarnane kui see proovikook. ja teine maasikakaunistusega on kohupiim-kooreliköör-maasikad-mustikad sisuga




roosa papudega tort 1,5kg

 1,5kg paputorti siis kohupiima-banaani-vaarika. katteks martsipan ja vahukommipapud järjekordselt.
 


pühapäev, 3. juuni 2012

2,7kg käsnakallet

sisuks maasikad-banaan ja kohupiimakreem. katteks martsipan ja pilt joonistatud otse martsipanile ja taust tehtud värvipritsiga.